FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ACStyria auto claster planira suradnju s hrvatskim poduztenicima

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Udruženje ACStyria auto cluster, kojeokuplja 200 poduzeća - dobavljača za auto industriju, planira započetisuradnju s hrvatskim obrtnicima i poduzetnicima, istaknuto je danashrvatskim predstavnicima u Grazu, gdje je održana konferencija upovodu 10. godišnjice ACStyria auto clustera.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Udruženje ACStyria auto cluster, koje okuplja 200 poduzeća - dobavljača za auto industriju, planira započeti suradnju s hrvatskim obrtnicima i poduzetnicima, istaknuto je danas hrvatskim predstavnicima u Grazu, gdje je održana konferencija u povodu 10. godišnjice ACStyria auto clustera.

Na današnjem kooperacijskom sastanku za jugoistočnu Europu, na kojem su sudjelovali i štajerski ministar gospodarstva Gerald Schopfer i državna tajnica za poduzteništvo Tajana Kesić Šapić, kako se doznaje, dogovoreno je za jesen potpisivanje Pisma namjere između Vlade Štajerske i njihove gospodarske komore sa hrvatskim Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, kao nositeljem projekta, te sa Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom obrtničkom komorom oko uvođenja clustera za auto industriju u Hrvatskoj.

U sklopu ACStyria auto clustera, čiji je godišnji promet 7 milijardi eura, radi 44 tisuće ljudi.

ACStyria auto cluster trenutačno proširuje svoje mreže izvan austrijskih granica na susjedne zemlje što obuhvaća početak suradnje s hrvatskim obrtnicima i poduzetnicima, doznaje se iz HOK-a.

Hrvatsko izaslanstvo posjetilo je i najveći austrijski sajam na području tehnologije, automatizacije i proizvodne tehnike AUSTROTEC.

(Hina) xpp/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙