FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Našice: izložba i koncert u povodu Dana grada i obljetnice rođenja Dore Pejačević

NAŠICE, 9. lipnja 2005. (Hina) - U povodu Dana grada i 120. obljetnicerođenja skladateljice Dore Pejačević, u Našicama je večeras otvorenalikovna izložba renomiranih grafičara Nevenke Arbanas i KruneJakobovića.
NAŠICE, 9. lipnja 2005. (Hina) - U povodu Dana grada i 120. obljetnice rođenja skladateljice Dore Pejačević, u Našicama je večeras otvorena likovna izložba renomiranih grafičara Nevenke Arbanas i Krune Jakobovića.

U Izložbenom salonu Zavičajnoga muzeja Našice u dvorcu Pejačević našičkoj se publici predstavljaju novim grafičkim opusima, a izložba je popraćena velikim odazivom i zanimanjem našičke publike.

Oboje umjetnika vezani su za Našice. Nevenku Arbanas za Našice vežu mnoge uspomene djetinjstva, stoga je i svoju prvu grafičku mapu posvetila liku i djelu najpoznatije Našičanke, Dore Pejačević.

Kruno Jakobović porijeklom je također iz Našica, u kojima su mu živjeli otac, te djed, koji je bio zaposlen kod grofa Pejačevića.

Izložba Nevenke Arbanas dio je projekta "Tri muzeja" koji organiziraju Gradski muzej Virovitica, Zavičajni muzej Slatina i Zavičajni muzej Našice.

U povodu Dana Grada Našica i 120. obljetnice rođenja prve hrvatske skladateljice, u našičkoj sportskoj dvorani večeras je koncert održao simfonijski orkestar HRT-a. Glazbenici su izveli posebno pripremljen program skladbi Dore Pejačević. Koncert je trebao biti održan ispred dvorca Pejačević u središtu grada, no zbog kiše i hladnoće ipak je "preseljen" u dvoranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙