FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar Kitarović: Hrvatska želi privući strani kapital

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska želi stvoriti pozitivnogospodarsko i političko ozračje te privući strani kapital i stranimulagačima olakšati mogućnosti ulaganja u zemlju, kazala je u srijedu uZagrebu hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracijaKolinda Grabar Kitarović.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska želi stvoriti pozitivno gospodarsko i političko ozračje te privući strani kapital i stranim ulagačima olakšati mogućnosti ulaganja u zemlju, kazala je u srijedu u Zagrebu hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović.

Hrvatska ministrica u srijedu je sudjelovala na skupu poslovnih ljudi koje je organizirala Američka trgovinska komora u Hrvatskoj, te održala prezentaciju na temu "Hrvatska u globalnome svijetu".

Na otvorenom hrvatskom gospodarskom tržištu, kazala je Grabar Kitarović, danas djeluje većina svjetskih tvrtki, a hrvatska Vlada želi stvoriti pozitivno gospodarsko i političko ozračje kako bi privukla svježi strani kapital.

Jedan od preduvjeta za to je i današnje otvaranje "One Stop Shopa", novog servisa hrvatske vlade koji će poduzetnicima omogućiti da na jednom mjestu ishode sve dozvole potrebne za pokretanje posla, kazala je šefica hrvatske diplomacije.

Hrvatske tvrtke mogu puno toga učiniti za Hrvatsku - lobiranjem, kao i uspostavom posebnih gospodarskih veza te svojom nazočnošću u drugim zemljama, istaknula je.

Hrvatska je tijekom svoje povijesti uvijek bila otvorena za nove ideje i uvijek je pokazivala interes i bila uključena u političke, socijalne, gospodarske, kulturološke i druge procese u Europi i svijetu, kazala je hrvatska ministrica.

Nakon stjecanja nezavisnosti, nastavila je, Hrvatska je postala članicom svih važnijih međunarodnih organizacija, a svojim sudjelovanjem u tim organizacijama kao i u anti-terorističkoj koaliciji i mirovnim misijama UN-a dokazala je da je danas aktivna članica međunarodne zajednice.

Strateški su ciljevi hrvatske vanjske politike, podsjetila je Grabar Kitarović, ulazak u EU i NATO, a Hrvatska je već i danas dio moderne svjetske globalizacije iz koje pokušava iskoristiti pozitivne trendove.

Američka trgovinska komora osnovana je kako bi pomogla američkim i stranim poslovnim ljudima koji žele ulagati u Hrvatsku, kao i hrvatskim poslovnim ljudima koji rade s inozemstvom.

Jedan od glavnih ciljeva Američke trgovinske komore u Hrvatskoj je da uspostavi i održi usku komunikaciju među stranim ulagačima koji već djeluju u Hrvatskoj, kao i stranim ulagačima koji žele ulagati u Hrvatsku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙