FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potraga za njemačkim nautičarom za sada bez uspjeha

RIJEKA,9. lipnja 2005.(Hina) - Potraga za njemačkim nautičarom koji jeprekjučer oko 20,30 sati tijekom pokušaja spašavanja s jedrilice pao umore nedaleko otoka Ista danas je nastavljena, ali bez uspjeha,doznaje se iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja ispašavanja na moru.
RIJEKA,9. lipnja 2005.(Hina) - Potraga za njemačkim nautičarom koji je prekjučer oko 20,30 sati tijekom pokušaja spašavanja s jedrilice pao u more nedaleko otoka Ista danas je nastavljena, ali bez uspjeha, doznaje se iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Od svitanja za nestalim nautičarem na području otoka Molata i Ista tragaju brodica Lučke kapetanije Zadar "1-ZD" te dvije brodice zadarske Pomorske policije, "Škabrnja" i "Brzi".

Potraga za nestalim nautičarom počela je nakon što je u ponedjeljak oko 17,15 sati s njemačke jedrilice "Mobile", na kojoj se nalazio njemački bračni par, upućen poziv za pomoć. Jedrilica se nalazila u blizini otoka Vira, a zahvatili su je jaki udari bure i veliki valovi.

U akciju spašavanja krenula je brodica Lučke kapetanije Zadar "1-ZD" i brod "Škabrnja", a na mjesto događaja stigle su oko 19,50 sati. Pokušaj da jedrilicu uhvate u tegalj nije uspio jer je tegalj dvaput puknuo. Žena je spašena, ukrcana na brod "Škabrnja" i prevezena na otok Ist, a muškarac je oko 20,30 sati pao u more i nestao.

Istog dana traganje za nestalim nautičarom je prekinuto oko 22,30 sati, nastavljeno je jučer ujutro, a nakon ponovnog prekida tijekom noći, jutros je ponovno pokrenuto.

Akciju spašavanja koordinira Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙