FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavlja se potraga za njemačkim nautičarom i austrijskim surferom

RIJEKA, 8. lipnja 2005.(Hina) - Nastavlja se potraga za Nijemcem, kojije jučer oko 20,30 sati u pokušaju spašavanja s jedrilice pao u morenedaleko od otoka Ista, te za austrijskim surferom koji je kasno jučernestao u blizini otoka Paga, izvijestila je danas Nacionalnasredišnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru teMinistarstva mora, turizma, prometa i razvitka.
RIJEKA, 8. lipnja 2005.(Hina) - Nastavlja se potraga za Nijemcem, koji je jučer oko 20,30 sati u pokušaju spašavanja s jedrilice pao u more nedaleko od otoka Ista, te za austrijskim surferom koji je kasno jučer nestao u blizini otoka Paga, izvijestila je danas Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru te Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Potraga za njemačkim nautičarom prekinuta jučer oko 22,30 i nastavljena jutros u 7 sati iz Zapuntela na Molatu. Zbog jake bure dvije brodice prekinule su potragu nakon jednog sata, ali je nastavljena iz zraka vojnim helikopterom i vojnim zrakoplovom. U potragu su uključeni i pripadnici Gorske službe spašavanja koji pretražuju sjevernu obalu otoka Ista.

Poziv za pomoć s njemačke jedrilice "Mobile", na kojoj se nalazio njemački bračni par, poslan je jučer oko 17,15 sati. Jedrilica se nalazila u moru kod otoka Vira, a zahvatili su je jaki udari bure i veliki valovi.

Nakon dojave akciju spašavanja koordinirala je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci.

U spašavanje se uključila brodica zadarske Lučke kapetanije 1-ZD i brod "Škabrnja" zadarske Pomorske policije, a na mjesto događaja stigli su oko 19,50 sati. Pokušaj da jedrilicu uhvate u tegalj nije uspio jer je tegalj dvaput puknuo. Žena je spašena, ukrcana na brod "Škabrnju" i prevezena na otok Ist, a muškarac je oko 20,30 sati pao u more i nestao.

Danas je nastavljena i potraga za surferom, austrijskim državljaninom koji je sinoć isplovio iz Gajca na otoku Pagu, a na pučinu ga je odnijela jaka bura. Zadnji je put viđen jučer oko 19,20 sati kod otoka Škrda, južno od Paga, a u potragu je poslan brod "Vid" riječke Lučke kapetanije. Potraga je prekinuta s mrakom, a nakon svanuća nastavljena je uz potporu vojnog zrakoplova.

Oko 10,40 sati u potragu su uključene brodica 1-SE Lučke kapetanije u Senju i brod "Šibenik" Lučke kapetanije u Šibeniku. Vojni helikopter tragao je iznad otoka Ista do 10,30 sati, a nakon toga nastavio traganje na širem području Kvarnerića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙