FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Baletna skupina "Croatia" nastupa u londonskom Sadler's Wellsu

ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Baletna skupina "Croatia" gostovatće 3. lipnja u londonskom Sadler's Wellsu s predstavom "Hamlet", ukoreografiji Svebora Sečaka, a na glazbu P. I. Čajkovskog, najavljenoje na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Baletna skupina "Croatia" gostovat će 3. lipnja u londonskom Sadler's Wellsu s predstavom "Hamlet", u koreografiji Svebora Sečaka, a na glazbu P. I. Čajkovskog, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Sadler's Wells postoji više od tri stoljeća, a danas je jedno od najpoznatijih britanskih kazališta koja ugošćuju ugledne inozemne ansamble, rekao je Sečak.

Tijekom svog postojanja, kako je rečeno, kazalište je prošlo kroz četiri rekonstrukcije, a 1915. bilo je čak i zatvoreno. Dolaskom u kazalište balerine Lilian Baylis 1925. osnovan je baletni ansambl, a njoj u čast komorna scena današnjeg Sadler's Wellsa nosi njezino ime, i na na toj će se sceni baletna skupina "Croatia" predstaviti londonskoj publici.

U ulozi Hamleta nastupa Svebor Sečak, a Ofelije Tina Vrtar Stipić. U predstavi nastupaju i Lydia Mila Milovac, Marijo Škalić, Dubravko Kolšek, Mladen Mordej Vučković i Viorel Dascalu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙