FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četiri pobunjenika poginula u podmetnutoj eksploziji na sjeveru Iraka

MOSSUL, 8. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Četiri pobunjenika poginula su ueksploziji automobila u kojemu su bili, u srijedu navečer u gradu TallAfar, na sjeveru Iraka, gdje američki i irački vojnici provodesigurnosnu operaciju, kako navodi policija.
MOSSUL, 8. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Četiri pobunjenika poginula su u eksploziji automobila u kojemu su bili, u srijedu navečer u gradu Tall Afar, na sjeveru Iraka, gdje američki i irački vojnici provode sigurnosnu operaciju, kako navodi policija.

"Četiri su pobunjenika poginula u eksploziji automobila pod koji je bila podmetnuta bomba", izjavio je Ahmed Amjed, načelnik policije u tom gradu koji je 80 kilometara zapadno od Mossula, glavnog grada pokrajine Ninive.

Eksplozija se dogodila oko 19.30 sati po mjesnom vremenu (15.30 sati po GMT-u) u četvrti Saraj koja je poznata kao pobunjeničko uporište, dodaje načelnik.

Dva su policajca ubijena u srijedu u odvojenim napadima u Mossulu, u kojima je bio i velik broj ranjenih, izvijestila je tamošnja policija.

Time se broj poginulih u srijedu u sukobima u Iraku popeo na 16.

"Zamjenik načelnika policije u Tal Kifi ubijen je u napadu naoružanih osoba na njegovu kuću u Mossulu", izjavio je pukovnik Fethi Hadr. Žrtva je prije više od dva mjeseca preživjela atentat, prema istom izvoru.

U drugom napadu, naoružane osobe su ubile još jednog policajca u Mossulu, dok je pet civila ranjeno u minobacačkoj paljbi na policijsku postaju u tom gradu, prema policijskim izvorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙