FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od 50 mrtvih u četirima napadima u Iraku

BAGDAD, 11. svibnja 2005. (Hina/AFP) - U Iraku su u najmanje 54 osobeubijene u napadima u Bagdadu i na sjeveru zemlje, dok američka vojskanastavlja operaciju velikih razmjera na zapadu Iraka u kojoj jestotinjak mrvih među pobunjenicima.
BAGDAD, 11. svibnja 2005. (Hina/AFP) - U Iraku su u najmanje 54 osobe ubijene u napadima u Bagdadu i na sjeveru zemlje, dok američka vojska nastavlja operaciju velikih razmjera na zapadu Iraka u kojoj je stotinjak mrvih među pobunjenicima.

Napad s najvećim brojem žrtava dogodio se u Tikritu, uporištu svrgnutog predsjednika Sadama Huseina (180 kilometara sjeverno od Bagdada), gdje je u eksploziji automobila-bombe smrtno stradala 31, a ranjeno je 66 osoba, prema izvješću policijskog izvora.

Nešto sjevernije, drugi napad potresao je u srijedu ujutro grad Hawiju, gdje je 20 osoba ubijeno, a 30 ih je ranjeno pošto je samoubojica aktivirao eksploziv koji je nosio oko pasa kada se približio vojnim novacima, kako navodi policija i vojni izvor.

U samom Bagdadu tri su osobe izgubile život, a šesnaest ih je ranjeno u srijedu ujutro u eksploziji dvaju automobila-bomba i bombe kućne izrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙