FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: napad u Tikritu, 31 mrtav

TIKRIT, 11. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Trideset jedna osoba jeubijena, a šezdeset šest ih je ranjeno u eksploziji automobila-bombe usrijedu ujutro u Tikritu, nekadašnjem uporištu svrgnutog predsjednikaSadama Huseina, 180 kilometara sjeverno od Bagdada, prema najnovijimpodacima iz policijskog izvora.
TIKRIT, 11. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Trideset jedna osoba je ubijena, a šezdeset šest ih je ranjeno u eksploziji automobila-bombe u srijedu ujutro u Tikritu, nekadašnjem uporištu svrgnutog predsjednika Sadama Huseina, 180 kilometara sjeverno od Bagdada, prema najnovijim podacima iz policijskog izvora.

Izvor je ranije izjavio da je "automobil-bomba parkiran ispred autobusnog kolodvora u središtu grada eksplodirao ubivši 27 osoba, među kojima policajca, i ranivši 70 ljudi". U međuvremenu su prminula četiri ranjena.

Eksplozija se dogodila u trenutku kada je na kolodvoru koji opslužuje sjeverni dio zemlje, pa i prijestolnicu Bagdad, bio velik broj putnika, navodi isti izvor.

Policija je blokirala središte grada i zaustavila promet, a vozila hitne pomoći prevezla su ranjenike u gradske bolnice.

U Tikritu, glavnom gradu pokrajine Salahedin, koncem travnja je izveden niz sličnih atentata u kojima su ubijena dva iračka vojnika i sedam Iračana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙