FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarski oporavak snizio stopu nezaposlenosti u Češkoj

PRAG, 9. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Gospodarski oporavak potpomognutinozemnim ulaganjima pomogao je smanjiti stopu nezaposlenosti u Češkoju ovogodišnjem travnju ispod devet posto, objavilo je u ponedjeljakčeško ministarstvo rada.
PRAG, 9. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Gospodarski oporavak potpomognut inozemnim ulaganjima pomogao je smanjiti stopu nezaposlenosti u Češkoj u ovogodišnjem travnju ispod devet posto, objavilo je u ponedjeljak češko ministarstvo rada.

Stopa nezaposlenosti spustila se tako s ožujskih 9,4 posto na 8,4 posto, najniže od listopada i studenoga lani. Registrirani broj nezaposlenih prošloga je mjeseca iznosio 512.000, najniže od lipnja 2003.

Iako je 20-postotna nezaposlenost na sjeveroistoku i sjevernom dijelu rudarsko-industrijskih područja i dalje problem, u tome ministarstvu ističu da je broj novozaposlenih u travnju u visini 54.000 za 11.000 viši u odnosu na travanj 2004.

"Jedan od glavnih faktora koji je doveo do porasta broja novih radnih mjesta jest gospodarski oporavak i porast konkurentske snage domaćih kompanija kao i velikih inozemnih kompanija s dobrim izvoznim uvjetima", kazala je glasnogovornica ministarstva Katerina Berankova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙