FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjen broj nezaposlenih u Njemačkoj

NUREMBERG, 31. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Broj nezaposlenih u Njemačkoju svibnju je smanjen za 161.000, na ukupno 4.806.589 osoba,izvijestila je u utorak Savezna agencija za rad, navodeći kao razlogtome sezonske faktore.
NUREMBERG, 31. svibnja 2005. (Hina/Dpa) - Broj nezaposlenih u Njemačkoj u svibnju je smanjen za 161.000, na ukupno 4.806.589 osoba, izvijestila je u utorak Savezna agencija za rad, navodeći kao razlog tome sezonske faktore.

Ipak, u odnosu na svibanj lani, broj nezaposlenih veći je za 513,4 tisuća, uglavnom zbog novih njemačkih pravila na području rada i socijalnog osiguranja na snazi od ove godine, zbog kojih se primatelji socijalne pomoći pridodaju broju nezaposlenih.

Stopa nezaposlenosti smanjena je s travanjksih 12 na 11,6 posto.

Predsjednik Agencije Frank-Juergen Weise izjavio je da je smanjenje nezaposlenosti rezultat uglavnom uobičajenih sezonskih faktora koji su pomogli oživljavanju tržišta rada. Njemačko gospodarstvo ne daje poticaja zaposlenosti.

Po sezonski usklađenim podacima, broj nezaposlenih u svibnju ostao je nepromijenjen na 4,89 milijuna. Nezaposlenost je u zapadnom dijelu zemlje porasla za 11.000, dok je u istočnom za toliko smanjena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙