FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadovoljstvo na radnom mjestu: osmijeh u Skandinaviji, mrzovoljnost u Belgiji

LONDON, 7. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Radnici u Skandinaviji sunajzadovoljniji svojim profesionalnim životom (69 posto) u Europi,daleko više od Belgijanaca (35 posto) i Nizozemaca (45 posto), premaistraživanju objavljenom u utorak koje pokazuje i da je većinaFrancuza zadovoljna na svom radnom mjestu.
LONDON, 7. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Radnici u Skandinaviji su najzadovoljniji svojim profesionalnim životom (69 posto) u Europi, daleko više od Belgijanaca (35 posto) i Nizozemaca (45 posto), prema istraživanju objavljenom u utorak koje pokazuje i da je većina Francuza zadovoljna na svom radnom mjestu.

Istraživanje koje je provedeno za Kelly Services, petu po veličini tvrtku za privremeno zapošljavanje, među 14.000 europskih radnika u 12 zemalja, pokazuje velike razlike ovisno o zemlji.

Iza Skandinavaca najsretniji na poslu su Francuzi (61 posto), Talijani i Švicarci (53 posto), pa Nijemci i Rusi (50 posto).

Istraživanje koje se provodilo od lipnja 2004. do veljače 2005. pokazuje da su muškarci uglavnom puno zadovoljniji na poslu od žena (59 posto naspram 57 posto).

No premda su radnici u Europi općenito puno zadovoljniji ravnotežom između karijere i privatnog života (65 posto), uglavnom su nezadovoljni plaćom. Samo ih 37 posto kaže da su zadovoljni ili jako zadovoljni svojim listićem o obračunu plaće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙