FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Praznovjerje u Britanaca utječe i na izbor kupnje nekretnina

LONDON, 13. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Više od trećine Britanacatoliko je praznovjerno da ne žele seliti u petak 13., pokazalo je učetvrtak istraživanje koje je vodila britanska banka Lloyds TSB.
LONDON, 13. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Više od trećine Britanaca toliko je praznovjerno da ne žele seliti u petak 13., pokazalo je u četvrtak istraživanje koje je vodila britanska banka Lloyds TSB.

Istraga, vođena među 1984 osoba u travnju i svibnju, pokazala je da se strah od broja 13 odnosi i na adrese jer 26 posto upitanih ne bi željelo stanovati u kući s tim brojem.

Polovica ispitanih izjavila je da su previše praznovjerni a da bi kupili imanje koje gleda na groblje, 47 posto odbija kupiti ukletu kuću, a 39 posto bi obeshrabrio život u stanu u kojem je netko umro.

Kuća groznog izgleda donosi nesreću za malo više od četvrtine ljudi i taj omjer raste do 35 posto u pogledu kuće koju je poharao požar.

Oko 29 posto Britanaca vjeruje da je kuća blagoslovljena, tj. da donosi sreću ili omogućuje rješavanje loše sudbine a 16 posto misli da egzorcizam uklanja zlu kob.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙