FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski liječnici traže zabranu pušenja u svim zatvorenim javnim prostorima

LONDON, 13. svibnja 2005. (Hina) - Britanski su liječnici pozvali nazabranu pušenja u svim zatvorenim javnim prostorima ocjenjujući kakobi se vladin prijedlog o djelomičnoj zabrani pušenja mogao pokazatineprovedivim.
LONDON, 13. svibnja 2005. (Hina) - Britanski su liječnici pozvali na zabranu pušenja u svim zatvorenim javnim prostorima ocjenjujući kako bi se vladin prijedlog o djelomičnoj zabrani pušenja mogao pokazati neprovedivim.

Britanska medicinska udruga, koja predstavlja tri četvrtine liječnika Velike Britanije, kaže da planovi da se zakonom zabrani pušenje na radnim mjestima, restoranima i pubovima koji služe hranu nisu dovoljni.

Udruga želi da ponovno izabrana vlada premijera Tonyja Blaira slijedi primjer Irske, Norveške i drugih zemalja koje su zabranile pušenje u svim restoranima i pubovima.

"Laburistička vlada upravo je počela svoj treći mandat i vrijeme je da pokaže predvodništvo i zabrani pušenje u svim zatvorenim javnim prostorima", izjavila je u priopćenju doktorica Vivienne Nathanson, voditeljica odjela za znanost i etiku pri udruzi.

Nathanson je izjavila da je istraživanje udruge objavljeno u četvrtak pokazalo određenu zbunjenost u lokalnim vlastima glede pitanja koji bi pubovi na njihovim područjima bili uključeni u zabrane.

Također su utvrđene velike regionalne razlike u broju prostora koji bi bili obuhvaćeni zabranom, s mnogo većim brojem pubova koji ne služe hranu u sjevernoj Engleskoj i koji bi bili isključeni iz zabrane.

Vlada je izjavila da samo 10 do 30 posto pubova ne služi hranu, no istraživanje pokazuje da broj takvih pubova u sjevernoj Engleskoj uvelike prelazi vladine procjene te tako, primjerice, u Leedsu 88 posto pubova ne služi hranu.

Prethodno istraživanje, objavljeno u ožujku, ukazuje da bi pasivno pušenje na radnom mjestu moglo u Britaniji godišnje uzrokovati smrt 600 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙