FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija osnovala TV postaju na engleskom jeziku

ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Ruska novinska agencija RIA Novostiosnovala je televizijsku postaju na engleskom jeziku "Russia Today"koja će predstaviti ruski pogled na svijet i koja bi trebala početi semitiranjem do kraja godine, javile su svjetske novinske agencije.
ZAGREB, 7. lipnja 2005. (Hina) - Ruska novinska agencija RIA Novosti osnovala je televizijsku postaju na engleskom jeziku "Russia Today" koja će predstaviti ruski pogled na svijet i koja bi trebala početi s emitiranjem do kraja godine, javile su svjetske novinske agencije.

"Na žalost, na Zapadu se Rusija povezuje s tri pojma - 'komunizam', 'snijeg' i 'siromaštvo'. Mi bi htjeli predstaviti širu sliku života naše zemlje", rekla je novinarima u Moskvi glavna direktorica RIA Novosti Svjetlana Mironjuk.

Russia Today TV (RTTV) emitirat će program 24 sata dnevno, a za to će se pobrinuti kolektiv od 500 ljudi na čelu s glavnom urednicom Margaritom Simonjan (25), poznatom novinarkom televizijske postaje Rosija.

"To će biti svjetske vijesti, a ne postaja posvećena Rusiji, ali će održavati stajališta naše zemlje o ključnim pitanjima", rekla je Simonjan.

Pokušavajući odagnati sumnje oko uredničke slobode postaje, ona je istaknula da će RTTV "pokrivati cijeli spektar mišljenja".

RTTV će biti neovisna i samostalna, ustvrdio je čelnik Savezne agencije za medije Mihail Seslavinski.

On je dodao da ideja o osnivanju postaje na engleskom jeziku nije nova i da takve postaje postoje u mnogim zemljama te da su se, kao i u Rusiji, osnivale pod pokroviteljstvom države.

Ruska će vlada predložiti Dumi, donjem domu parlamenta, da unese izmjene u savezni proračun za 2005. zbog financiranja RTTV-a.

Ukupan budžet postaje do kraja godine bit će 30 milijuna dolara, rekao je Seslavinski. Ona će se financirati kroz Saveznu agenciju za medije kao i na račun reklama.

"Pokretanje (takve televizijske postaje) bez pomoći države nije moguće realizirati, ali to ne znači da će ona (država) uvijek biti prisutna na RTTV-u", rekao je Seslavinski.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙