FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slalom skijašica na Sljemenu 5. siječnja 2006., na Janičin rođendan

ZAGREB/AMSTERDAM, 8. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačko Sljeme će i unovoj sezoni Svjetskog kupa ugostiti najbolje skijašice svijeta,potvrđeno je na današnjoj konferenciji Međunarodne skijaške federacije(FIS) u Amsterdamu, na kojoj je utvrđen kalendar natjecanja u alpskimdisciplinama za sezonu 2005/2006.
ZAGREB/AMSTERDAM, 8. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačko Sljeme će i u novoj sezoni Svjetskog kupa ugostiti najbolje skijašice svijeta, potvrđeno je na današnjoj konferenciji Međunarodne skijaške federacije (FIS) u Amsterdamu, na kojoj je utvrđen kalendar natjecanja u alpskim disciplinama za sezonu 2005/2006.

Slalom skijašica na Sljemenu održat će se 5. siječnja 2006., točno na 24. rođendan trostruke olimpijske pobjednice Janice Kostelić, odnosno 15 dana ranije nego prošle sezone. Naime, Sljeme je prošle sezone, odnosno 20. siječnja ove godine, po prvi puta bilo domaćin Svjetskog kupa (noćni slalom skijašica).

Sezona Svjetskog kupa, kako što je običaj posljednjih godina, počinje utrkama veleslaloma (muški i žene) u austrijskom Soeldenu. Nakon toga skijaši i skijašice sele u Sjevernu Ameriku.

U veljači skijaši i skijašice imaju najvažniji ispit sezone - Zimske olimpijske igre u Torinu (od 10. do 26. veljače 2006.). Završnica Svjetskog kupa je od 16. do 19. ožujka 2006. u švedskom Aareu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙