FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO: Skupština prihvatila izmjene i dopune Statuta

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Članovi Opće Skupštine Hrvatskogolimpijskog odbora (HOO), održane u utorak u Zagrebu pod predsjedanjemZlatka Mateše, jednoglasno su usvojili izmjene i dopune Statuta, teprogramsko i financijsko izviješće o poslovanju HOO-a za 2004.
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Članovi Opće Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), održane u utorak u Zagrebu pod predsjedanjem Zlatka Mateše, jednoglasno su usvojili izmjene i dopune Statuta, te programsko i financijsko izviješće o poslovanju HOO-a za 2004.

U uvodnoj riječi predsjednik HOO-a Mateša je kazao kako je 2004. možda i najuspješnija godina u povijesti HOO-a, što zbog izvanrednih rezultata hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Ateni, ali i 193 europska i svjetska odličja na najvećim natjecanjima.

Bili smo uspješni i na financijskom planu, prihodovali smo više od planiranoga, a posebno smo ponosni na sredstva koje smo uprihodili vlastitim aktivnostima, od članica Olimpijskoga "poola", donacija i sredstava iz olimpijske solidarnosti, kazao je Mateša, koji je dodao kako su rashodi bili manji od planiranoga, a pritom je samo 14 posto potrošeno na "hladni pogon". Mateša je kazao kako je pred realizacijom ugovor sa Hrvatskom lutrijom, te će HOO po prvi puta imati u svoju vlastitu lutrijsku igru.

Predsjednik HOO-a je, govoreći o izmjenama i dopunama Statuta, kazao kako je ta inicijativa pokrenuta prije godinu dana s ciljem unaprijeđenja poslovanja HOO-a i njegovih članica. Članovi Skupštine u načelu nisu imali primjedbi na izmjene i dopune, koje se odnose na veću ulogu i nadležnost Vijeća, koje će sada imati 17 umjesto 13 članova, sa minimalno tri ženska člana, smanjenju ovlasti glavnog tajnika, uvođenju interne kontrole i odredbi o nespojivosti određenih poslova i funkcija. U novom Statutu došlo je i do promjene u djelovanju stalnih radnih tijela Skupštine, pa će umjesto neracionalne tri skupštine postojati četiri odbora - ljetnih olimpijskih športova, zimskih olimpijskih športova, neolimpijskih športova i odbor lokalnih športskih zajednica, što je model koji podržava Međunarodni olimpijski odbor. Izaslanici Opće skupštine su usvojili izmjene i dopune statuta bez ijednoga glasa protiv ili suzdržanog.

Mediteranske igre u Almeriji krajem lipnja bit će najveće ovogodišnje natjecanje za hrvatski sport na kojima će nastupiti 201 sportaš, a ukupna reprezentacija sa trenerima, pomoćnim osobljem i Misijom brojat će 318 osoba, s tim da će taj broj sigurno biti i veći. Za projekt Almerija predviđeno je 10.7 milijuna kuna, dok će projekt Zimskih olimpijskih igara u Torinu 2006 koštati 14.7 milijuna kuna. U Torino će putovati najbrojnija reprezentaciji u povijesti ZOI, predviđa se 25 sportaša u čak osam sportova - alpskom skijanju, skijaškom trčanju, biatlonu, bobu, skeletonu, sanjkanju, snowboard i umjetničkom klizanju.

Na kraju Opće skupštine u članstvo Hrvatskog olimpijskoga odbora su primljeni Hrvatski koturaljkaški savez i Motonautički savez Hrvatske, koji su postali punopravni članovi kao neolimpijski sportovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙