FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 8. svibnja

ZAGREB, 8. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zanedjelju, 8. svibnja.
ZAGREB, 8. svibnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za nedjelju, 8. svibnja.

DUBROVNIK - Predstavljanje kandidata s liste HDZ-a i DC-a za izbore za Skupštinu Dubrovačko-neretvanske županije. Nazočan će biti i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader (Kazalište Marina Držića, u 12 sati). Nakon toga održat će se predizborni skup HDZ-a i DC-a za Dubrovačko-neretvansku županiju (Kazalište Marina Držića, u 13 sati).

ŽUPANJA - U sklopu završne svečanost "Dana Matice hrvatske" u Vukovarsko-srijemskoj županiji održat će se izložba izabranih knjiga Matice hrvatske, koju je priredio Stjepan Tomić (Gimnazija Županja, u 19 sati). Potom će na prigodnoj svečanosti potpredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić govoriti o "Prinosu Matice hrvatske svome narodu". Nakon toga na temu "Vukovarsko-srijemska županija: putopisi, slike i crtice" - tekstove Mijata Stojanovića, Franje Račkog, Mihovila Pavlinovića, Ise Velikanovića, Ise Kršnjavog, Antuna Gustava Matoša, Julija Benešića, Pavla Pavličića i Siniše Glavaševića - interpretirati će dramski umjetnici Vjeko Janković, Nela Kočiš i Nada Subotić. Koncert će izvesti i zborovi "Kristal" iz Županje i "Lipa" iz Vinkovaca (Gimnazija Županja, u 20 sati).

OPATIJA - Svečano otvorenje 3. Hrvatskog kongresa patologa i sudskih medicinara, 3. Hrvatskog kongresa kliničke citologije i 1. Hrvatskog simpozija citotehnologije, koji se istodobno održavaju u opatijskom hotelu "Adriatic". Očekuje se oko 300 sudionika, među kojima 20-tak uglednih stranih predavača (Kongresni centar hotela "Adriatic" Opatija, u 19 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne/poslijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne/navečer: Srebrenka Parlov

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙