FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: uhićen zbog lažnih dojava o podmetnutom eksplozivu

ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je65-godišnjaka koji je tijekom noći više puta mobitelom nazivaopolicijski telefon 92 i "spuštao slušalicu" te lažno dojavljivao opostavljenim bombama na željezničkom kolodvoru i zračnoj luci.
ZAGREB, 24. svibnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je 65-godišnjaka koji je tijekom noći više puta mobitelom nazivao policijski telefon 92 i "spuštao slušalicu" te lažno dojavljivao o postavljenim bombama na željezničkom kolodvoru i zračnoj luci.

Službenu policijsku liniju muškarac je počeo nazivati oko tri sata ujutro. U prvom je pozivu rekao da su na Glavnom kolodvoru i u Zračnoj luci postavljene bombe i prekinuo vezu.

Na oba mjesta odmah su upućeni službenici protueksplozijskog odjela, koji su pregledali prostor utvrdili da je riječ o lažnoj dojavi, kazao je operativni analitičar zagrebačke policije Davor Tor.

U međuvremenu je s istog broja mobitela muškarac više puta nazivao telefon 92, šutio i nakon nekog vremena prekidao liniju.

Nakon nekoliko "šutljivih" poziva policija je krenula u potragu za lažnim dojavljivačem, koji je ubrzo pronađen u stanu u Škorpikovoj ulici.

Muškarac je uhićen i odveden u postaju, a tijekom poslijepodneva policija će ga prepratiti istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, iako pretpostavljaju da je riječ o psihički nestabilnoj osobi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙