FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prevarili tvrtke za preko 600.000 kuna

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Dva hrvatska državljana, čijiidentitet policija nije otkrila, prevarila su lažno se predstavljajućidva poduzeća i banku za oko 620.000 kuna, no otkriveni su nakon što suprevarene tvrtke i banka shvatile da osoba s kojom su poslovale nepostoji, izvijestila je zagrebačka policija.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Dva hrvatska državljana, čiji identitet policija nije otkrila, prevarila su lažno se predstavljajući dva poduzeća i banku za oko 620.000 kuna, no otkriveni su nakon što su prevarene tvrtke i banka shvatile da osoba s kojom su poslovale ne postoji, izvijestila je zagrebačka policija.

Kriminalistička obrada nad dvojicom osumnjičenih dovršena je jučer, a sumnja se da su zajedno počinili dva kaznena djela prijevare, te prvoosumnjičeni sam još kazneno djelo prijevare, tri kaznena djela krivotvorenja isprava i kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja.

Prvoosumnjičeni 56-godišnjak počeo je ostvarivati svoj plan nakon što mu je drugoosumnjičeni na njegovo lažno ime prenio vlasnički udio svoje tvrtke sa sjedištem u Držićevoj ulici.

Nakon toga prvoosumnjičeni je 10. studenog 2004. došao u jednu tvrtku na Žitnjaku i predstavio se lažnim imenom, navodeći da je direktor poduzeća sa sjedištem u Držićevoj ulici.

Predstavnici tvrtke povjerovali su u njegov lažni identitet i dokumente pa su zaključili ugovore o kupoprodaji robe te mu od 31. prosinca do 27. siječnja 2005. isporučili robu vrijednu preko 400.000 kuna.

Prevarant je na isti način zajedno sa svojim suradnikom prevario još jedno poduzeće za gotovo 70.000 kuna.

No, to mu nije bilo dovoljno pa je 29. prosinca u poslovnici banke u Resselovoj ulici s lažnom osobnom iskaznicom i dokumentacijom o zaposlenju podigao nenamjenski gotovinski kredit u iznosu od oko 150.000 kuna, koji nije otplaćivao.

Policija je počela istraživati slučaj nakon što su tvrtke prijavile prevarante jer su otkrile da ne postoji osoba kao ni račun tvrtke s kojom su poslovali.

Nakon toga, policija je u stanu prvoosumnjičenog pronašla veću količinu poslovne dokumentacije, ručnu bombu, pištolj kojeg ilegalno posjeduje s pripadajućim okvirom i 52 komada streljiva.

Osumnjičeni su 19. svibnja dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙