FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 50. godišnjica smrti Jamesa Deana

LOS ANGELES, 4. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Pedeseta godišnjica smrtifilmskoga glumca Jamesa Deana obilježava se festivalom u Deanovurodnome gradu Marionu u američkoj saveznoj državi Indiani.
LOS ANGELES, 4. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Pedeseta godišnjica smrti filmskoga glumca Jamesa Deana obilježava se festivalom u Deanovu rodnome gradu Marionu u američkoj saveznoj državi Indiani.

Trodnevni festival počeo je u petak prikazivanjem na otvorenome filmskoga klasika "Istočno od raja", snimljenome prema istoimenome romanu Johna Steinbecka.

Organizatori su najavili i dolazak glumaca Martina Sheena i Dennisa Hoppera koji su s Deanom glumili u "Divu", a očekuje se stotinjak tisuća posjetitelja.

Dean je igrao glavnu ulogu u samo tri filma, ali postao je simbol pobune mladih u Sjedinjenim Državama. Poginuo je 30. rujna 1955 u dobi od 24 godine: slupao se svojim Porscheom 550 Spyderom u Cholameu u Kaliforniji.

Kuća u kojoj je James Dean živio kao dijete bit će tijekom festivala prodana na dražbi. Obožavatelji će moći posjetiti i školu i muzej, farmu u Fairmountu u Indiani, na kojoj je odrastao s tetom i tetkom te njegov grob.

Bit će izloženi i automobili popularni pedesetih godina prošloga stoljeća. Dean je bio vozač amater, a prometna nesreća u kojoj je stradao dogodila se kad je išao na utrku.

I festivalom u Fairmountu krajem rujna obilježit će se život i smrt te filmske zvijezde.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙