FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordna cijena za pogrešno otisnutu poštansku marku iz 1914.

NEW YORK, 4. lipnja 2005. (Hina/AP) - Rijetka pogrešno otisnutapoštanska marka iz 1914. - na kojoj se vidi zrakoplov okrenut naopako- prodana je na dražbi za 525 tisuća dolara, što je najveća cijenapostignuta za neku američku marku iz 20. stoljeća, objavila je u petakaukcijska kuća Siegel Auction Galleries.
NEW YORK, 4. lipnja 2005. (Hina/AP) - Rijetka pogrešno otisnuta poštanska marka iz 1914. - na kojoj se vidi zrakoplov okrenut naopako - prodana je na dražbi za 525 tisuća dolara, što je najveća cijena postignuta za neku američku marku iz 20. stoljeća, objavila je u petak aukcijska kuća Siegel Auction Galleries.

Marku "Jenny" kupio je neimenovani kolekcionar, objavila je kuća. Odlično očuvana poštanska marka jedna je od ukupno stotinu preostalih pogrešno tiskanih maraka "Jenny", od kojih mnoge više nisu u dobrom stanju.

Marka prikazuje Curtiss JN-4 "Jenny", trenažni zrakoplov iz Prvog svjetskog rata koji je kasnije služio i kao poštanski zrakoplov.

Ukupno je pogrešno otisnuto 700 maraka, ali je stotinu maraka 1914. godine pušteno u optjecaj prije nego su poštanski inspektori primjetili pogrešku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙