FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkriveno djelo Georgesa La Toura u Madridu

MADRID, 3. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Slika koja je na stručnu procjenuposlana u španjolski muzej Prado identificirana je "bez ikakve sumnje"kao djelo francuskog slikara Georgesa La Toura (1593. do 1652).
MADRID, 3. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Slika koja je na stručnu procjenu poslana u španjolski muzej Prado identificirana je "bez ikakve sumnje" kao djelo francuskog slikara Georgesa La Toura (1593. do 1652).

"Sveti Jeronim čita pismo" je do 1920. nalazila se u Palači Trinidad, trenutačnom sjedištu Instituta Cervantes, a Nacionalna baština ga je identificirala kao "Portret kardinala".

Novi direktor Instituta Cervantes Cesar Antonio Molina odlučio je krajem 2004. godine to anonimno platno dati na procjenu.

Direktor Prada Miguel Zugaza istaknuo je da je "brza identifikacija bez ikakve sumnje" pokazala da je riječ o djelu La Toura te je dodao da je to drugo njegovo djelo u vlasništvu španjolske države.

Slika "Sveti Jeronim čita pismo" javnosti će biti predstavljena u listopadu u okviru izložbe "Caravaggio i povijesni realizam" u Katalonskom nacionalnom muzeju u Barceloni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙