FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova kaznena prijava protiv bivše supetarske sutkinje Ivane Domić

SPLIT,3. lipnja 2005.(Hina) - Protiv bivše predsjednice supetarskogOpćinskog suda Ivane Domić (41) i još dviju osoba Odjel organiziranogkriminaliteta splitsko-dalmatinske Policijske uprave podnio je novukaznenu prijavu zbog zloporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanjana to kažnjivo djelo nezakonitim presudama u zemljišnim odnosima,izvijestio je načelnik Ureda načelnika PU-a Ninoslav Ćurić ne navodećiidentitet osumnjičenika.
SPLIT,3. lipnja 2005.(Hina) - Protiv bivše predsjednice supetarskog Općinskog suda Ivane Domić (41) i još dviju osoba Odjel organiziranog kriminaliteta splitsko-dalmatinske Policijske uprave podnio je novu kaznenu prijavu zbog zloporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja na to kažnjivo djelo nezakonitim presudama u zemljišnim odnosima, izvijestio je načelnik Ureda načelnika PU-a Ninoslav Ćurić ne navodeći identitet osumnjičenika.

Protiv Ivane Domić to je već peta kaznena prijava za isto kažnjivo djelo. Zbog brojnih je nepravilnosti u radu suda i velikoga broja nezakonitih presuda zbog izostanka pravih vlasnika, kojima je nevlasnicima omogućivala da se domognu vrijedna zemljišta na Braču, smijenjena prošle godine, nakon čega je protiv nje pokrenut i stegovni postupak te ju je DSV suspendirao i s položaja sutkinje.

Najnovijom kaznenom prijavom tereti ju se da je u veljači 1999. donijela presudu zbog izostanka kojom je vlasništvo nad 345 zemljišnih parcela u Sumartinu na Braču, u vlasništvu više mještana, dodijelila franjevačkom samostanu u tom mjestu. Vrijednost tog zemljišta procjenjuje se na osam i pol milijuna eura.

K tomu, bivšu sutkinju Domić sumnjiči se i da je u studenom 1997. na isti način vlasništvo nad 1808 četvornih metara dodijelila 48-godišnjaku, koji je također kazneno prijavljen, i njegovu ocu koji je naveo kako nije poznato prebivalište stvarne vlasnice zemljišta. Zbog toga je imenovala privremenog zastupnika, prijavljenog odvjetnika Miljenka Jovanovića (50), koji je sudjelovao i u prijašnjim počinjenjima kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti zbog kojih je protiv nje i pokrenut kazneni postupak. Odvjetnik je nedolaskom na ročišta omogućio počiniteljici da donese navedene presude zbog izostanka pravog vlasnika ili zakonskog zastupnika.

Zadnja prijava za isto kažnjivo djelo protiv bivše sutkinje i predsjednice Općinskog suda u Supetru podnesena je u travnju ove godine, no unatoč toj i dotadašnjim prijavama te smjenjivanju s tog položaja i suspenziji, Ivana Domić nedavno se javila na natječaj za predsjednika tog suda koji je raspisalo Ministarstvo pravosuđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙