FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nacionalna konferencija "Mladi i društvo u tranziciji"

BJELOLASICA/ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade iministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnostiJadranka Kosor otvorila je danas u Hrvatskom olimpijskom centruBjelolasica Nacionalnu konferenciju "Mladi i društvo u tranziciji",priopćeno je iz Ministarstva.
BJELOLASICA/ZAGREB, 3. lipnja 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica Nacionalnu konferenciju "Mladi i društvo u tranziciji", priopćeno je iz Ministarstva.

Svrha konferencije je sustavnija i učinkovitija provedba Nacionalnog programa djelovanja za mlade, unaprjeđenje uloge mladih u procesima priključenja EU kao i razmatranje raznolikog pojmovlja vezanog uz udruženja mladih kako bi se mogli pretočiti u zakonske okvire.

U radu dvodnevne Konferencije, u organizaciji Ministarstva, sudjeluju udruge mladih, studentske udruge, mladeži političkih stranaka i vjerskih zajednica, te predstavnici postojećih Vijeća za mlade, zajedno sa stručnjacima iz ovog područja,

Ministrica Kosor je podsjetila na važnost Nacionalnog programa djelovanja za mlade, koji predstavlja sažeti okvir s mjerama za osiguranje uvjeta djelovanja mladih, njihovu trajnu dobrobit i sudjelovanje u zajednici.

Posebno je pohvalila učenike-informatičare V. i XV. gimnazije iz Zagreba radi njihovih najnovijih uspjeha na svjetskim informatičkim natjecanjima, te poručila kako su njihovi uspjesi pozitivna poruka za sve ostale mlade u Hrvatskoj.

Podsjetila je kako su rat i tranzicija utjecali na položaj mladih u Hrvatskoj, naglasivši da je dosad postignut značajan napredak, o čemu svjedoče i brojni projekti te razvijena suradnja s Ministarstvom kojem je na čelu.

Napomenula je da je u Hrvatskoj registrirano više od 1100 udruga mladih te ukazala na daljnju neophodnost njihove suradnje, kao i suradnje s jedinicama lokalne uprave i ostalim nevladinim udrugama. Podsjetila je na dosad učinjeno u vezi s politikom prema mladima, od održavanja sjednica Savjeta za mlade, osnivanja povjerenika za mlade u tijelima državne uprave, razvoja suradnje s Europskom komisijom, kao i izravnih novčanih poticaja u protekloj godini za programe mladih u ukupnom iznosu od 8 milijuna kuna.

Kao posebno važan projekt Ministarstva istaknula je prošlogodišnje financiranje udžbenika za slijepe i slabovidne osobe s 500 tisuća kuna.

Financijska ušteda, ostvarena zbog skraćenog programa Konferencije, bit će darovana Udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenih s malignim bolestima "Krijesnica", priopćeno je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙