FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovački mladi filmski autori u Los Angelesu

KARLOVAC, 9. svibnja 2005. (Hina) - U konkurenciju filmova mladihautora na 11. međunarodnom "Los Angeles filmskom festivalu" u SAD-u,koji će se sredinom lipnja održati u tom gradu, uvrštena su i dvafilma karlovačkih autora iz Videodružine Gimnazije Karlovac iKinokluba Karlovac, a jedan od tih dvaju filmova ušao je i u službenukonkurenciju Međunarodnog festivala mladih u Westportu (SAD).
KARLOVAC, 9. svibnja 2005. (Hina) - U konkurenciju filmova mladih autora na 11. međunarodnom "Los Angeles filmskom festivalu" u SAD-u, koji će se sredinom lipnja održati u tom gradu, uvrštena su i dva filma karlovačkih autora iz Videodružine Gimnazije Karlovac i Kinokluba Karlovac, a jedan od tih dvaju filmova ušao je i u službenu konkurenciju Međunarodnog festivala mladih u Westportu (SAD).

"Los Angeles filmski festival" uvrstio je u službenu konkurenciju film "Welcome to the jungle", parodiju na temu Tarzana, autorice Emine Kubure i Jelene Matičić, i glazbeni spot Darija Lonjka za grupu Sepal, pod nazivom "Sepal, director's cut", kojega je i "Međunarodni filmski festival mladih" Westport uvrstio u službenu konkurenciju među 13 spotova svijeta, izvijestili su zajedničkim priopćenjem Kinoklub Karlovac i Videodružina Gimnazije Karlovac.

Treći film "Bavarska-Hrvatska, rajevi na zemlji?", film na njemačkom jeziku polaznika dodatne nastave njemačkog jezika Gimnazije Karlovac i Videodružine, dobio je treću nagradu na zadanu temu "Bavarska-Hrvatska, rajevi na zemlji?"

Bavarsko ministarstvo prosvjete, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, Goethe institut iz Zagreba i Hrvatsko društvo učitelja njemačkog jezika u cilju popularizacije njemačkog jezika u Hrvatskoj i povezivanju bavarskih i hrvatskih srednjoškolaca organizirali su natjecanje "Bavarska-Hrvatska, rajevi na zemlji ?" u sklopu kojega su karlovački gimnazijalci osvojili treće mjesto.

Videodružina Gimnazije Karlovac postoji nepunih pet godina, a dosad je osvojila oko 200 nagrada, s posebnim priznanjima i više od četiristo, od kojih 70 međunarodnih.

U izradi je i monografija Videodružine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙