FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija će do kraja lipnja lansirati tri satelita i jedan opskrbni brod

MOSKVA, 2. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Rusija će do kraja lipnjalansirati tri satelita, od kojih jedan vojni, i opskrbni brod Progresprema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS), objavila je u četvrtakruska svemirska agencija Roskosmos.
MOSKVA, 2. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Rusija će do kraja lipnja lansirati tri satelita, od kojih jedan vojni, i opskrbni brod Progres prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS), objavila je u četvrtak ruska svemirska agencija Roskosmos.

Raketa Sojuz će s kozmodroma Bajkonur u Kazahstanu lansirati brod za opskrbu Progres M-53 17. lipnja kako bi na ISS isporučio tovar od više od 2,5 tone, prema riječima glasnogovornika Roskosmosa, prenosi agencija Itar-Tass.

Dva kozmonauta, Rus Sergej Krikalev i Amerikanac John Philips nalaze se u stanici ISS od 17. travnja.

Četiri dana kasnije će raketa Molnia-M s kozmodroma Plesetsk izbaciti u orbitu vojni satelit Molnia 3K. Raketa Volna će 21. lipnja s nuklearne podmornice u Barentsovom moru izbaciti satelit Solnečni Parus, a 23. lipnja će raketa Proton-K iz Bakjonura u orbitu odaslati telekomunikacijski satelit Ekspres-AM3.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙