FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Referendumi nisu ugrozili izglede Hrvatske da uđe u EU

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Unatoč ishodu referenduma u Francuskoji Nizozemskoj za očekivati je da će se Hrvatska ipak pridružitiEuropskoj uniji, ali bi se u nevoljama mogla naći Srbija, predviđalondonski The Guardian u članku o posljedicama referendumskogodbijanja predloženog europskog ustava od strane francuskih inizozemskih birača.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Unatoč ishodu referenduma u Francuskoj i Nizozemskoj za očekivati je da će se Hrvatska ipak pridružiti Europskoj uniji, ali bi se u nevoljama mogla naći Srbija, predviđa londonski The Guardian u članku o posljedicama referendumskog odbijanja predloženog europskog ustava od strane francuskih i nizozemskih birača.

Manje zapažena žrtva ishoda referenduma u Francuskoj i Nizozemskoj mogla bi biti uspješnost EU-a u stabiliziranju bivše Jugoslavije pomoću mogućnosti pridruživanja Uniji, ocjenjuje list i nastavlja: "Hrvatska bi se ipak trebala pridružiti no Srbija bi se mogla naći u neprilici. To bi destabiliziralo Kosovo s obzirom da su izgledi za članstvo u EU-u jedan od načina da se Beograd uvjeri da prihvati neovisnost Kosova".

Guardian glede budućih širenja predviđa i da bi se ulazak Bugarske i Rumunjske u EU mogao odgoditi za 2008. godinu, dok bi žrtva francuskog referenduma vjerojatno biti želja Turske da se pridruži EU-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙