FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U rujnu pogon za reciklažu automobilskih guma

ZAGREB,2. lipnja(Hina) - U rujnu ove godine otvorit će se pogon zareciklažu automobilskih guma, u kojemu će posao naći 170 radnika, areciklirao bi oko 17.000 tona guma, najavio je direktor Fonda zazaštitu okoliša i energetsku učinikovitost Vinko Mladineo.
ZAGREB,2. lipnja(Hina) - U rujnu ove godine otvorit će se pogon za reciklažu automobilskih guma, u kojemu će posao naći 170 radnika, a reciklirao bi oko 17.000 tona guma, najavio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinikovitost Vinko Mladineo.

Fond, koji je danas dobio Vladinu suglasnost za program rada do 2008., u tom razdoblju uprihodovat će više od 1,5 milijardi kuna, a ta će sredstva uložiti u zaštitu okoliša.

Iako radi tek oko godinu dana Fond je već postigao značajne rezultate u saniranju komunalnih odlagališta otpada, a radi se i na sanaciji divljih odlagališta kojih ima između tri i četiri tisuće. U sanaciji ih je trenutno 158, istaknuo je Mladineo.

Najavio je i skori natječaj za najprimjerenija tehnološka rješenja i sanaciju 9 odlagališta opasnog otpada.

Vlada je upoznata s pregovorima koji se vode s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj koja će darovnicom od 5,5 milijuna dolara pomoći projekt obnovljive energije.

Prihvatila je i nacrt deklaracije o suradnji među državama jadransko-jonske incijative u zaštiti Jadranskog i Jonskog mora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙