FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković: poljoprivredni izvoz veći za 25 posto

ZAGREB,2. lipnja(Hina) - U prva četiri mjeseca ove godine izvozpoljoprivrednih i prehrambenih proizvoda povećan je za 25 posto,dijelom i zbog Protokola 7, rekao je danas ministar poljoprivredePetar Čobanković na sjednici Vlade.
ZAGREB,2. lipnja(Hina) - U prva četiri mjeseca ove godine izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda povećan je za 25 posto, dijelom i zbog Protokola 7, rekao je danas ministar poljoprivrede Petar Čobanković na sjednici Vlade.

Hrvatski izvoz u istom je razdoblju bio veći za deset posto, rekao je ministar tumačeći Vladin zahtjev Saboru da zakonom potvrdi Protokol i uvaži lanjsko proširenje EU za deset novih članica.

Ti podaci, dodao je Čobanković, opovrgavaju prognoze da će Protokol 7 omogućiti veći uvoz u Hrvatsku i pokazuju da je njegovo potpisivanje bilo dobro odrađen posao.

Protokolom, čija se potvrda traži, utvrđene su trgovinske koncesije za poljoprivredne, prehrambene i ribarske proizvode koje se primjenjuju u razmjeni između Hrvatske i proširene Unije.

Ne radi se o novim, nego o prenošenju postojećih koncesija koje je šest pristupajućih država imalo s Hrvatskom na temelju dvostranih ugovora o slobodnoj trgovini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙