FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Članovi HBK-a susreli se s provincijalima iz Hrvatske

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Članovi Hrvatske biskupskekonferencije (HBK) susreli su se s provincijalima iz Hrvatske,izvijestilo je danas Tajništvo HBK-a .
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Članovi Hrvatske biskupske konferencije (HBK) susreli su se s provincijalima iz Hrvatske, izvijestilo je danas Tajništvo HBK-a .

U uvodnoj riječi predsjednik HBK-a, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je istaknuo da takvi susreti učvršćuju unutarcrkveno zajedništvo i daju svjedočki znak života Crkve u kojoj redovništvo ima posebnu i značajnu ulogu.

Kardinal je posebno pozdravio msgr. Nikolu Eterovića, glavnoga tajnika Sinode biskupa u Rimu, koji je predvodio u Zagrebu proslavu svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata i msgr. Francisca-Javiera Lozana, apostolskoga nuncija u RH.

Predsjednik Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara o. Iko Mateljan naglasio je na početku skupa da se u otvorenosti i širini mogu izgrađivati pravi crkveni odnosi i prevladavati poteškoće koje se na tom putu susreću.

Biskupi i provincijali su za jučerašnjeg susreta posebno raspravljali o Konvenciji za povjeravanje župa kleričkim ustanovama posvećenoga života i družbama apostolskoga života te o brizi za duhovna zvanja, stoji, uz ino, u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙