FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održano izvanredno zasjedanje HBK-a

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem zagrebačkoganadbiskupa i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije (HBK)kardinala Josipa Bozanića u Zagrebu je jučer održana izvanrednasjednica HBK-a, kojoj je prisustvovao i apostolski nuncij msgr.Javier-Francisco Lozano.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa i predsjednika Hrvatske biskupske konferencije (HBK) kardinala Josipa Bozanića u Zagrebu je jučer održana izvanredna sjednica HBK-a, kojoj je prisustvovao i apostolski nuncij msgr. Javier-Francisco Lozano.

Kako je izvijestio danas Tiskovni ured HBK-a, biskupi su dogovorili tijek priprema za hrvatsko-slovensko hodočašće u slovensko marijansko svetište Brezje kod Ljubljane, koje će se održati 24. rujna.

Osnovan je Odbor za organizaciju hodočašća kojemu je na čelu msgr. Vjekoslav Huzjak, generalni tajnik HBK-a, a članovi su po jedan predstavnik svih nad/biskupija u Hrvatskoj. Biskupi su uputili posebno pismo kojim se vjernike potiče da se u što većem broju upute na to hodočašće.

Razgovarano je i o desetoj obljetnici presudnih događaja koji su označili stvaranje uvjeta za slobodni, mirni i demokratski razvoj hrvatske države, a čija je interpretacija, kako se napominje u priopćenju, u nekim krugovima u posljednje vrijeme vrlo tendenciozna i upitna. U tom smislu biskupi apeliraju na objektivnost i istinoljubivost kako bi se izbjegao svaki defetizam a potaknulo ljude na zauzetost u izgradnji vlastite domovine. O tome će se HBK, kako se dodaje, još obratiti javnosti.

Biskupi su upoznati s programom blagoslova gradilišta i polaganja temeljnoga kamena za crkvu Hrvatskih mučenika na Udbini. Svečanost će se održati 9. rujna te biskupi potiču vjernike da se tom prigodom u što većem broju okupe na Udbini kao i da svojim darovima pridonesu za ostvarenje toga značajnog projekta Crkve u Hrvatskoj.

Biskupi su odlučili da će se Nacionalni susret mladih održati u Puli 29. i 30. travnja 2006. pod geslom "Učitelj je ovdje i zove te", stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙