FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Summit EU-Rusija: Putin pozdravio sporazum o suradnji

MOSKVA, 10. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik VladimirPutin pozdravio je u utorak sporazum o tješnjoj političkoj igospodarskoj suradnji Rusije s Europskom unijom kao velik korak premastvaranju Europe bez granica.
MOSKVA, 10. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik Vladimir Putin pozdravio je u utorak sporazum o tješnjoj političkoj i gospodarskoj suradnji Rusije s Europskom unijom kao velik korak prema stvaranju Europe bez granica.

Prihvativši lani bivše zemlje sovjetskoga bloka, Europska je unija došla na granice Rusije. Ruske agencije javljaju kako je EU s Rusijom na početku summita u Kremlju potpisao povijesni sporazum.

"Nastavlja se proces stvaranja velike Europe započet padom Berlinskoga zida", rekao je Putin na otvaranju sastanka na vrhu samo koji sat nakon što su dvije strane konačnim dogovorom završile višemjesečne pregovore.

Rusija i Europska unija postigle su u utorak u Moskvi dogovor oko četiri zajednička područja suradnje, a objavile su to prije početka rusko-europskog summita.

"Uvjeren sam da će naš dogovor i usvajanje smjernica što očekujemo tijekom summita omogućiti da ozbiljno napredujemo u izgradnji velike Europe", rekao je ruski predsjednik.

Četiri su zajednička područja suradnje Europske unije i Rusije ekonomija, vanjska sigurnost, pitanja slobode, sigurnosti i pravosuđa, te domena istraživanja, obrazovanja i kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙