FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petero pripadnika Crvenih brigada dobilo doživotne zatvorske kazne za ubojstvo Biagija

RIM, , 1. lipnja 2005. (Hina/AR) - Sud u Bologni izrekao je u srijedunavečer doživotne zatvorske kazne za petero pripadnika Crvenih brigadakoji su optuženi da su 19. ožujka 2002. u Bologni ubili profesoraMarca Biagija ispred njegove kuće.
RIM, , 1. lipnja 2005. (Hina/AR) - Sud u Bologni izrekao je u srijedu navečer doživotne zatvorske kazne za petero pripadnika Crvenih brigada koji su optuženi da su 19. ožujka 2002. u Bologni ubili profesora Marca Biagija ispred njegove kuće.

Na doživotni zatvor osuđeni su Nadia Desdemona Lioce, Roberto Morandi, Marco Mezzasalma, Diana Blefari Melazzi, kao i Simone Boccaccini, za kojega je tužiteljstvo zatražilo 24 godine zatvora zbog "manjeg sudjelovanja u ubojstvu", kako je obrazloženo. Nitko od optuženih nije bio u sudnici kada je sudac Libero Mancuso pročitao presudu. Održano je ukupno 16 sudskih audijencija i sud je vijećao 22 sata prije donošenja presude.

U sudnici je bila Francesca Biagi, sestra profesora radnoga prava Marca Biagija, kao i brojni policijski istražitelji koji su radili na cijelom slučaju. Do preokreta u istrazi došlo je nakon pucnjave u vlaku Rim - Firenca 2. ožujka 2003. kada je ubijen pripadnik Crvenih brigada Mario Galesi i kad je uhićena Desdemona Lioce. U pucnjavi je poginuo i policajac Emanuele Petri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙