FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dioničari Končar-D&STt podržali ulaganja u 2005.

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Financijski servis
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - Financijski servis

Dioničari Končar-D&STt podržali ulaganja u 2005.

Skupština dioničara tvrtke Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) podržala je sve odluke Uprave i Nadzornog odbora, od kojih su najznačajnije odluke o investicijama u ovoj godini, objavili su danas iz te tvrtke.

Končar D&ST će tako u ovoj godini investirati 30 milijuna kuna u izgradnju nove proizvodne hale, rekonstrukciju postojeće te nabavku nove i suvremene opreme za proizvodnju transformatora.

Do sada je već osigurano 15 milijuna kuna za financiranje tih investicija dugoročnim bankarskim kreditom iz HBOR-ova programa kreditiranja razvitka gospodarskih djelatnosti, koji se realizira preko Raiffeisenbank Austria, d.d. Zagreb.

Dioničari su, kako se navodi u priopćenju, odlučili podržati financiranje tog investicijskog programa povećanjem temeljnog kapitala društva - emisijom novih redovnih i povlaštenih dionica u iznosu od 10 milijuna kuna te zadržavanjem 50 posto dobiti iz 2004. godine (oko 4 milijuna kuna) u rezervama društva.

Uprava i Nadzorni odbor smatraju da će navedene investicije osigurati daljnje jačanje konkurentske pozicije tvrtke na tržištu, navodi se u priopćenju Uprave i Nadzornog odbora Končar-D&ST-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙