FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rovinjturist prošle godine poslovao s dobiti

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Rovinjska hotelsko-ugostiteljskatvrtka Rovinjturist prošlu je godinu završila s neto dobiti od 375tisuća kuna, što je 46,4 posto više nego u godini prije, podaci su izgodišnjeg financijskog izvješća te tvrtke kojeg prenosi Varaždinskaburza.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Rovinjska hotelsko-ugostiteljska tvrtka Rovinjturist prošlu je godinu završila s neto dobiti od 375 tisuća kuna, što je 46,4 posto više nego u godini prije, podaci su iz godišnjeg financijskog izvješća te tvrtke kojeg prenosi Varaždinska burza.

Iako su ukupni prihodi Rovinjturista prošle godine bili manji 0,6 posto i iznosili 20,9 milijuna kuna, istodobno su za 1,4 posto smanjeni i ukupni rashodi, na 20,5 milijuna kuna, pa je konačni rezultat pozitivan.

U strukturi ukupnih prihoda 65,5 posto ili 13,7 milijuna kuna prošle je godine ostvareno od prodaje u inozemstvu, što je u odnosu na godinu prije 18,9 posto manje. No, od prodaje u zemlji je lani ostvareno 5,7 milijuna kuna prihoda, za razliku od 2003. kada je taj prihod iznosio 1,5 milijuna kuna.

Smanjenju ukupnih rashoda Rovinjturista najviše su pridonijeli manji izvanredni rashodi, koji su lani iznosili 429 tisuća kuna, dok su u godini prije iznosili 1,5 milijuna kuna. Za razliku od toga poslovni su rashodi lani bili veći 2,8 posto i iznosili su 17,9 milijuna kuna, a za 19 posto, na 2,19 milijuna kuna, porasli su i financijski rashodi.

U izvješću iz Rovinjturista su napomenuli da je tvrtka likvidna i da izvršava sve svoje obveze.

U sastavu tvrtke Rovinjturist je Hotel Rovinj, hotel/depandanse "Valdaliso" te istoimeni autokamp.

U vlasničkoj strukturi Rovinjturista krajem prošle godine bila su dva veća dioničara - tvrtka Croatia Lloyd d.d., sa udjelom od 23,93 posto te Adris Grupu, sa 22,12 posto dionica. Ostale dioničke udjele imali su mali dioničari, među kojima su i radnici te predstavnici menadžmenta.

To se promijenilo sredinom ožujka ove godine budući je Adria Resorts, turistička divizija Adris Grupe, povećala svoj vlasnički udjel na 46,06 posto. Nakon toga je u travnju objavila i ponudu za preuzimanje preostalih dionica te tvrtke.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙