FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dionice Istraturista u Službenom tržištu Zagrebačke burze

ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - Dionice Istraturista u Službenomtržištu Zagrebačke burze
ZAGREB, 16. svibnja 2005. (Hina) - Dionice Istraturista u Službenom tržištu Zagrebačke burze

HINA - Financijski servis

Današnjim uvrštenjem i početkom trgovanja redovnim dionicama hotelske tvrtke Istraturist Umag d.d. u Službenom tržištu (I. kotacija) Zagrebačke burze, kao prve hotelske tvrtke u toj kotaciji, za Istraturist počinje novo razdoblje razvoja i poslovanja, a otvara se i mogućnost ulaganja mirovinskih fondova u te dionice.

Istaknuli su to danas u Zagrebu predsjednica Uprave Istraturista Gordana Tomičić te direktor Zagrebačke burze Marinko Papuga prilikom potpisivanja ugovora o tome uvrštenju, kojemu su prisustvovali i članovi Uprave Zagrebačke banke, većinskog vlasnika te hotelske tvrtke (71,80 posto dionica).

Predsjednica Uprave Istraturista izrazila je nadu da će to uvrštenje ne samo dodatno povećati transparentnost njihovog poslovanja nego i privući investitore, proširiti alternativne modele financiranja te povećati likvidnost tvrtke.

Time će, ocijenila je Tomičić, puno dobiti i dioničari Istraturista budući se očekuje povećanje cijene dionice, a utjecat će, kaže, i na bolju percepciju same kompanije.

Iznoseći planove razvoja i ulaganja Istraturista za ovu i iduće tri godine Tomičić je kazala da očekuju dalji rast fizičkog i financijskog prometa, temeljenih na prilagođavanju poslovanja novim turističkim, marketinškim i ekonomskim trendovima.

Ove godine Istraturist u podizanje kvalitete svojih objekata i sadržaja planira ulaganje od 102 milijuna kuna, od čega najviše, 69 milijuna kuna u pet autokampova. Ostalih 17 milijuna kuna uložit će u četiri turistička naselja, dok 11 milijuna kuna planiraju ulaganja u sedam hotela.

Papuga sa Zagrebačke burze je čestitajući Istraturistu na hrabrosti i odlučnosti za uvrštenje u to, kako kaže, "odabrano društvo" I. kotacije, istaknuo i da su te dionice peti vrijednosni papir u toj kotaciji pored povlaštenih i redovnih dionica Croatia osiguranja, Plive i Podravke. Iako ih je malo te tvrtke, dodaje, čine gotovo 15 posto tržišne kapitalizacije Zagrebačke burze.

Član Uprave Zagrebačke banke Milivoj Goldštajn naglasio je pak da je to uvrštenje zajednički interes svih uključenih u taj posao te da je do toga došlo zahvaljujući uspješnom poslovanju Istraturista u zadnjih nekoliko godina.

Temeljni kapital Istaturista iznosi 467.499.500 kuna, u Službeno tržište (I. kotaciju) Zagrebačke burze uvršteno je 4.674.995 redovnih dionica, pod burzovnom oznakom ISTT-R-A, a nominalna vrijednost svake dionice je 100 kuna.

Do sada se dionicama te tvrtke trgovalo u kotacijama Javno-dioničkih društava (JDD) Zagrebačke i Varaždinske burze. Prošle se godine tim dionicama na Zagrebačkoj burzi trgovalo po prosječnoj cijeni od 119,02 kune, a u prvom ovogodišnjem tromjesečju po prosječnoj cijeni od 184,36 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙