FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora upitno "Splitsko ljeto"

SPLIT,13. svibnja 2005.(Hina) - Povjerenik Sindikata djelatnika ukulturi za splitski HNK Zdravko Kraljević najavio je kako će u vrijemeodržavanja "Splitskog ljeta", ako se s djelatnicima u kulturnimustanovama ne potpiše kolektivni ugovor, početi štrajk.
SPLIT,13. svibnja 2005.(Hina) - Povjerenik Sindikata djelatnika u kulturi za splitski HNK Zdravko Kraljević najavio je kako će u vrijeme održavanja "Splitskog ljeta", ako se s djelatnicima u kulturnim ustanovama ne potpiše kolektivni ugovor, početi štrajk.

"Štrajk je izgledan onoliko koliko je izgledno i potpisivanje kolektivnog ugovora do tada", kazao je Kraljević, dodavši kako će u tom slučaju održavanje "Splitskog ljeta" sigurno biti upitno, jer je najveći broj od 430 djelatnika zaposlenih u splitskim kulturnim ustanovama zaposleno upravo u kazalištu koje je nositelj te priredbe.

Kolektivni ugovor za splitski HNK istekao je još 2000., a za ostale ustanove, muzeje, galerije i knjižnice 2003. Punih deset mjeseci pregovara se s predstavnicima splitskoga Gradskog poglavarstva, a kad se došlo do točke kad je trebao biti potpisan novi kolektivni ugovor, Poglavarstvo je počelo odugovlačiti, upozorio je Kraljević.

Sindikalna povjerenica u Gradskoj biblioteci Grozdana Ribičić upozorila je da zbog takva stanja, u kojemu im se ničim ne osiguravaju prava iz kolektivnog ugovora, zaposlenici od 2003. ovise o dobroj volji poslodavaca, odnosno gradske uprave.

Na prozivke Poglavarstva kako su zahtjev da se potpiše kolektivni ugovor namjerno zaoštrili u predizborno vrijeme, odgovorili su kako je upravo gradska uprava svojom nebrigom prema kulturnjacima i neodazivanjem na sastanke u postupku mirenja odgovorna što se sve to dogodilo.

Premda je žalosno, štrajk je, čini se, jedini izlaz, poručuju sindikalisti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙