FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gruzija o ruskim vojnim bazama na svojem teritoriju

ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Gruzijski parlament spreman je odvlade zatražiti da provede rezoluciju parlamenta od ožujka u kojoj sejednostrano proglašava zatvaranje ruskih vojnih baza u Ahalkalakiju iBatumiju 15. svibnja za demontažu i povlačenje, javile su u četvrtakruske novinske agencije.
ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Gruzijski parlament spreman je od vlade zatražiti da provede rezoluciju parlamenta od ožujka u kojoj se jednostrano proglašava zatvaranje ruskih vojnih baza u Ahalkalakiju i Batumiju 15. svibnja za demontažu i povlačenje, javile su u četvrtak ruske novinske agencije.

"Ako u bliskoj budućnosti ne bude napretka (u pregovorima s Rusijom glede datuma povlačenja baza), ova rezolucija će stupiti na snagu", rekla je predsjednica parlamenta Nino Burjanadze u izjavi za novinare u Tbilisiju, a prenio Interfax.

Ona je dodala kako se nada da će ruska strana "iznijeti konkretan prijedlog, iako nisu ostali nikakvi realni izgledi da će do toga doći do 15. svibnja", prenijela je RIA Novosti.

Prema rezoluciji od ožujka, ruske baze u Ahalkalakiju i Batumiju moraju biti postavljene u režim demontaže i napustiti teritorij Gruzije do 1. siječnja 2006. Osim toga, gruzijska vlada treba provesti niz mjera kako bi se ubrzao postupak povlačenja baza.

Moskva je u međuvremenu priopćila da namjerava nastaviti pregovore s Tbilisijem glede pitanja o uvjetima boravka i rokovima za povlačenje ruskih vojnih baza iz Gruzije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙