FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra se obilježava Svjetski dan nepušenja

ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Svjetski dan nepušenja, koji se nainicijativu Svjetske zdravstvene organizacije obilježava 31. svibnja,ove će se godine u Hrvatskoj održati pod motom "Zdravstveni djelatnicii suzbijanje pušenja".
ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Svjetski dan nepušenja, koji se na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije obilježava 31. svibnja, ove će se godine u Hrvatskoj održati pod motom "Zdravstveni djelatnici i suzbijanje pušenja".

Zdravstveni djelatnici predstavljaju pozitivan primjer svojoj okolini, kao model nepušača, te mogu dati potrebnu podršku pušačima da prestanu pušiti, stoji u današnjem priopćenju Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo Hrvatskog sabora.

Pušenje je glavni izbježivi čimbenik rizika nastanka niza bolesti, koje su uzrok prijevremenog umiranja. U Hrvatskoj od bolesti vezanih za pušenje umire godišnje 12.000 do 14.000 osoba, a pušači u prosjeku žive 10 godina kraće od nepušača.

Najvažniju ulogu u suzbijanju ovog vodećeg javno zdravstvenog problema predstavlja prevencija i edukacija na svim razinama, navodi se u priopćenju.

S tim ciljem u Hrvatskoj se kroz Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda provodi Nacionalna strategija suzbijanja pušenja duhana.

Također se nastoji djelovati akcijama borbe protiv pušenja i školama nepušenja, ističe saborski odbor i poziva sve građane i nadležne institucije da se aktivno uključe u borbu protiv pušenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙