FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbornik Kranjčar optimist uoči susreta protiv Bugarske

ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Izbornik hrvatske nogometnereprezentacije Zlatko Kranjčar uvjeren je da će naša nacionalna momčadneokrznuta proći gostovanje u Sofiji 4. lipnja.
ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar uvjeren je da će naša nacionalna momčad neokrznuta proći gostovanje u Sofiji 4. lipnja.

"Utakmica protiv Bugarske može puno toga riješiti. Pažljivo proučavamo snimku susreta Bugarska - Švedska 0:3 i vjerujem da i mi možemo na isti način iznenaditi Bugare kao što su to učinili Šveđani", izjavio je Kranjčar na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu.

Hrvatski izbornik nije išao u detalje priprema za utakmicu protiv Bugara, poručivši kako je svoja razmišljanja iznio u intervjuu za današnje "Sportske novosti". U tom tekstu navodi se kako će se Bugarskoj najvjerojatnije suprostaviti sljedeća postava: Butina na vratima, u obrani bi trebali igrati Robert Kovač, Tudor i Šimunić, u veznom redu Srna, Niko Kovač, Babić te Šerić, Niko Kranjčar bio bi polušpica, a Pršo i Olić napadači.

Ukoliko Hrvatska prođe neporažena gostovanje u Sofiji, Bugarska bi praktično ostala bez izgleda za plasman na SP 2006., odnosno Hrvatska i Švedska bi međusobno odlučivale o tome tko će izravno, a tko kroz dodatne kvalifikacije u Njemačku.

Hrvatsku nakon Bugarske očekuju gostovanja na Islandu (3. rujna) i Malti (7. rujna). Šveđani nam dolaze u goste 8. listopada, a u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici, 12. listopada, idemo u goste Mađarima, koji su bez šansi da izbore plasman na SP 2006.

Glavni sudac susreta Bugarska - Hrvatska, koji se igra 4. lipnja u Sofiji, trebao bi biti Danac Kim Milton Nielsen. On nam je sudio na prošlogodišnjem EP-u u utakmici protiv Francuske, koja je završila 2:2. Francuzi su izjednačujući pogodak za 2:2 postigli nakon što je Trezeguet igrao rukom, ali danskom sucu je to promaklo.

Glede izbora danskog arbitra predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković je kazao: "Ne sumnjamo u ništa, ali nismo oduševljeni".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙