FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalmeta: Na ljeto počinje gradnja mosta Pelješac - kopno

ZAGREB, 28. svibnja 2005. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa irazvitka Božidar Kalmeta izjavio je za Nedjeljni Vjesnik da će ovoljeto početi izgradnja mosta koji će povezivati kopno i poluotokPelješac.
ZAGREB, 28. svibnja 2005. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta izjavio je za Nedjeljni Vjesnik da će ovo ljeto početi izgradnja mosta koji će povezivati kopno i poluotok Pelješac.

Po njegovim riječima, to je strateški infrastrukturni projekt koji bi trebao biti završen do godine 2008.

"Bit će to najduži most u Hrvatskoj - 2,2 kilometra, i tijekom ljeta i na tom objektu počet će radovi", izjavio je ministar Kalmeta, dodajući kako će se, uz gradnju mosta, rekonstruirati stare ceste, te velikim dijelom i izgraditi nove prema Tkonu, to jest spoju na cestu D8, koja ide prema Dubrovniku, a kompletno će se obnoviti cesta prema Dubrovniku.

Ministar Kalmeta također je rekao da će domaću javnost, ali i sve naše prijatelje turiste koji stižu u Hrvatsku razveseliti to što će do 1. srpnja, najvjerojatnije zadnji tjedan u lipnju, biti otvorene i dvije preostale dionice na autocesti Zagreb - Split, tunel Kapela i dionica od Pirovca do Vrpolja.

"Time će prvi put u povijesti Zagreb i Split biti povezani autocestom", izjavio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙