FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Zna se tko je pobjednik

ZAGREB, 28. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik i vrhovnizapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić rekao je u subotu na svečanojakademiji u prigodi Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojskeda se zna tko je u Domovinskom ratu pobjednik, a tko agresor, te da totreba glasno i jasno reći.
ZAGREB, 28. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić rekao je u subotu na svečanoj akademiji u prigodi Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske da se zna tko je u Domovinskom ratu pobjednik, a tko agresor, te da to treba glasno i jasno reći.

"Postoje neki kvazivojni analitičari koji kažu da se ovdje ratovalo, ali da se ne zna tko je pobjednik, pa poručujem da se zna tko je pobjednik, a to je Hrvatska vojska. Zna se i tko je poražen i tko je agresor, i to moramo glasno i jasno reći", rekao je predsjednik Mesić u zagrebačkom Domu Hrvatske vojske "Zvonimir", gdje su bili visoki državni i vojni dužnosnici te strani vojni predstavnici.

Ustvrdio je kako su svjetski tokovi, globalizacija i novi sigurnosni izazovi odredili put kojim treba razvijati oružane snage, te da je čuvanje teritorijalnog integriteta, sudjelovanje u jačanju stabilnosti regije i u misijama očuvanja mira imperativ koji treba slijediti.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks istaknuo je da se treba oduprijeti pokušajima revizije hrvatske povijesti i uloge Hrvatske vojske u ratu te diskvalifikacije najblistavijih operacija Domovinskog rata kojima se one žele pretočiti u zločinački pothvat.

Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor rekla je da su hrvatski branitelji u Domovinskom ratu, u kojem smo bili suočeni s krvavom agresijom, izvojevali pobjedu stvorivši temeljni preduvjet svih sadašnjih i budućih uspjeha.

"Domovinski rat bio je pravedan, obrambeni i osloboditeljski", rekla je, dodajući da se, zahvaljujući hrabrosti pobjedničke vojske, očekuje datum početka pregovora s Europskom unijom.

Ministar obrane Berislav Rončević istaknuo je odlučnost Hrvatske u ostvarenju strateških vojno-političkih ciljeva, kao što su članstvo u NATO-u i EU-u.

Dodao je da članstvo, uz pogodnosti, donosi i određene obveze, kao što je reforma obrambenog sustava, koja će u konačnici rezultirati stvaranjem modernih oružanih snaga.

U prigodi 14. obljetnice postrojavanja Zbora narodne garde, predsjednik Mesić je dodijelio činove visokim časnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga.

Predsjednik Mesić, ministar Rončević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, general Zbora Josip Lucić uručili su djelatnicima MORH-a i pripadnicima Oružanih snaga pohvale i nagrade. "Ponosan sam na sve vaše uspjehe i postignuća, kako na ona ratna, tako i na ova mirnodopska", rekao je Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙