FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obitelji s Tiananmena optužuju Kinu za dvostruka mjerila

ŠANGAJ, 28. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Obitelji žrtava kineskogpokolja na Tiananmenu 1989. godine optužile su vladu za dvostrukamjerila i zatražile isto preuzimanje odgovornosti kakvu Kina traži odJapana zbog pokolja u Nanjingu, objavila je skupina za zaštitu prava.
ŠANGAJ, 28. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Obitelji žrtava kineskog pokolja na Tiananmenu 1989. godine optužile su vladu za dvostruka mjerila i zatražile isto preuzimanje odgovornosti kakvu Kina traži od Japana zbog pokolja u Nanjingu, objavila je skupina za zaštitu prava.

Otvoreno pismo potpisalo je više od 100 rođaka osoba ubijenih ili ranjenih u prosvjedu uoči 16. obljetnice 4. lipnja, objavljeno je u subotu u priopćenju Organizacije za ljudska prava u Kini sa sjedištem u New Yorku.

"Kina se ne može nadati skladnom društvu dok ne donese rezoluciju o 4. lipnju koji će ostati trn u svijesti javnosti dok pravda ne bude zadovoljena", objavila je skupina.

Kineske vlasti objavile su da je 300.000 muškaraca, žena i djece ubijeno u pokolju u Nanjingu 1937. godine.

Tokijski vojni sud 1948. godine proglasio japanske postrojbe krivima za smrt 155.000 ljudi, većinom žena i djece, u nekadašnjoj carskoj prijestolnici.

Stotine ljudi, možda tisuće, ubijene su u masakru na prosvjedu na Tiananmenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙