FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schroeder i Zapatero se u Francuskoj zalažu za europski ustav

TOULOUSE, 27. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Njemački kancelar GerhardSchroeder i šef španjolske vlade Jose Luis Zapatero u petak su stigliu Francusku kako bi ponovo založili za prihvaćanje Europskog ustava isudjelovali na mitinzima socijalističke partije posljednje večeriproeuropske kampanje uoči nedjeljnog referenduma.
TOULOUSE, 27. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder i šef španjolske vlade Jose Luis Zapatero u petak su stigli u Francusku kako bi ponovo založili za prihvaćanje Europskog ustava i sudjelovali na mitinzima socijalističke partije posljednje večeri proeuropske kampanje uoči nedjeljnog referenduma.

U Toulousu, na jugozapadu Francuske, Gerhard Schroeder došao je podržati bivšeg francuskog ministra Dominique Strauss-Kahna. Schroeder je pozvao Francuze da na nedjeljnom referendumu "od sveg srca i glave izaberu da" te da "jasno kažu da Ustavu za kojeg smo se borili".

Dvije zemlje nose veliku odgovornost kako bi "trajala vječna Europa". Oni moraju preuzeti odgovornost za buduće generacije", istaknuo je socijaldemokratski kancelar Njemačke.

Istovremeno u Lillu na sjeveru zemlje Jose Luis Zapatero je rekao kako "Španjolska glasa da, Francuska glasa da, Europa glasa da" i zatim je dodao da "Europa treba Francusku, njezin entuzijazam, kulturu, snagu i elan". "Europa ne može napredovati bez Francuske", naglasio je Zapatero.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙