FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Madrid: U eksploziji kamioneta-bombe najmanje 3 ozlijeđenih

ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Od posljedica eksplozijekamioneta-bombe u sjevernom Madridu koja je uslijedila nakontelefonske dojave u srijedu ujutro lakše su ozlijeđene tri osobe, ašpanjolski premijer Jose Luis Zapatero napad je oštro osudio izjavivšikako je jedina opcija baskijske separatističke skupine ETA-e prestatis napadima, prenose agencije.
ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Od posljedica eksplozije kamioneta-bombe u sjevernom Madridu koja je uslijedila nakon telefonske dojave u srijedu ujutro lakše su ozlijeđene tri osobe, a španjolski premijer Jose Luis Zapatero napad je oštro osudio izjavivši kako je jedina opcija baskijske separatističke skupine ETA-e prestati s napadima, prenose agencije.

"S vama želim podijeliti oštru osudu ovog nasilnog i terorističkog čina", rekao je Zapatero pred članovima španjolskog senata, prenosi Reuters.

Uredništvo baskijskog lista Gara, uobičajenog kanala što ga ETA koristi da bi obznanila kako preuzima odgovornost za terorističke akcije, neposredno prije eksplozije primilo je anonimnu dojavu o predstojećem napadu, prenosi France presse.

Eksplozija je odjeknula oko 9.30 po lokalnom vremenu, u blizini ureda španjolskog lista El Pais bliskog španjolskoj socijalističkoj vladi.

Napad se dogodio usred političke rasprave koja se vodi u zemlji o mogućnosti otvaranja pregovora s ETA-om, čiji bi cilj bio definitivan prekid terorističke kampanje te skupine u kojoj je u posljednjih 38 godina poginulo više od 800 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙