FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjetni štrajk u Republici Srpskoj

BANJA LUKA, 27. svibnja 2005. (Hina) - Od oko 200 osnovnih i srednjihškola u Republici Srpskoj u petak se jednodnevnom štrajku upozorenjaodazvalo oko 90 posto, izjavila je čelnica Sindikata obrazovanja,nauke i kulture RS Ranka Mišić.
BANJA LUKA, 27. svibnja 2005. (Hina) - Od oko 200 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj u petak se jednodnevnom štrajku upozorenja odazvalo oko 90 posto, izjavila je čelnica Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS Ranka Mišić.

Ona je također novinare izvijestila da su sve visokoškolske ustanove prekinule rad na jedan sat, a danas su zatvorene i sve kulturne institucije u Republici Srpskoj.

"Štrajk se ocjenjuje kao uspješan ako u njemu sudjeluje više od 60 posto uposlenih u nekoj oblasti, a i sami smo iznenađeni činjenicom da današnje upozorenje podržava 90 posto uposlenika. Cilj štrajka je isplata plaća radnicima u prosvjeti i kulturi u punom iznosu za sve uposlenike u ovim oblastima, bez umanjenja od tri u osnovnom obrazovanju i osam posto u oblasti kulture", izjavila je Mišić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙