FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pred završetkom pregovori o kineskom tehnološkom parku u Beču

BEČ, 27. svibnja 2005. (Hina/APA) - Pregovori o projektu kineskogtehnološkog parka u Beču ulaze u ozbiljnu fazu pa će predstavnicikineske strane doputovati u drugoj polovini lipnja u Beč radizavršetka pregovaračkog procesa.
BEČ, 27. svibnja 2005. (Hina/APA) - Pregovori o projektu kineskog tehnološkog parka u Beču ulaze u ozbiljnu fazu pa će predstavnici kineske strane doputovati u drugoj polovini lipnja u Beč radi završetka pregovaračkog procesa.

Cilj je postizanje sporazuma o formiranju zajedničkog društva za razvoj projekta, izjavio je pročelnik gradskog odbora za gospodarstvo Sepp Rieder a gospodarski tjednik "trend" izvješćuje da je riječ o neboderu s uredskim prostorima i hotelu, vrijednima 75 milijuna eura.

Rieder je optimist kada je u pitanju "China Austria Technology Park" (CATP): "Moj je dojam da su Kinezi ozbiljni i da su se koncentrirali na Beč kao sjedište tehnološkog parka", naglasio je, dodajući da austrijska strana mora sada prijeći u ofenzivu i uputiti slične signale.

Zato treba formirati zajedničko društvo čiji će partneri biti Kina, grad Beč posredstvom fonda za promicanje gospodarstva (WWFF), austrijsko ministarstvo prometa i privatni ulagači, upozorava Rieder.

Kineska je strana ponajprije posredstvom ministarstva tehnologije opetovano pokazivala veliko zanimanje za projekt pa je austrijsko ministarstvo prometa naložilo izradu već dvije studije o izvedivosti.

Tjednik "trend" piše da će kapital za CATP osigurati tri već određene kineske firme a austrijska bi strana mogla sudjelovati kroz materijalni ulog u vidu nekretnine.

Predlagatelj projekta bilo je kinesko gospodarstvo znanosti i tehnologije koje želi izgraditi platformu za ulazak kineskih high-tech kompanija na europsko i ostala međunarodna tržišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙