FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sulejman Tihić ponovno izabran za predsjednika SDA BiH

SARAJEVO, 26. svibnja 2005.(Hina) - Kongres Stranke demokratske akcijeBosne i Hercegovine, koji je u četvrtak održan u Sarajevu, završen jeu kasnim večernjim satima ponovnim izborom Sulejmana Tihića zastranačkog predsjednika.
SARAJEVO, 26. svibnja 2005.(Hina) - Kongres Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine, koji je u četvrtak održan u Sarajevu, završen je u kasnim večernjim satima ponovnim izborom Sulejmana Tihića za stranačkog predsjednika.

Kongres je istodobno aktualnog predsjedatelja Vijeća ministara BiH Adnana Terzića izabrao za zamjenika predsjednika SDA, dok je Bakir Izetbegović, sin bivšeg čelnika stranke, pokojnog Alije Izetbegovića, izabran za jednog od pet potpredsjednika.

Nakon prebrojavanja rezultata tajnog glasovanja ustanovljeno je kako je Tihić dobio potporu 360 od ukupno 600 izaslanika na kongresu, dok je njegov protukandidat Elmir Jahić dobio nešto više od 220 glasova.

Tihić, koji obnaša i dužnost bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, ovim je izborom definitivno učvrstio poziciju nasljednika Alije Izetbegovića, a upravo završeni kongres SDA mediji u BiH opisali su i kao njegov konačni obračun s frakcijom predvođenom Hasanom Čengićem koja ga je uporno odbijala prihvatiti kao stranačkog lidera.

Čengić je Tihića kritizirao i u svom istupu na kongresu optuživši ga za "autokratsko ponašanje" koje guši demokratske odnose unutar SDA.

Elmir Jahić posebice je osudio Tihićevo nastojanje da zadrži ključne pozicije i u stranci i u državi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙