FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bernardinci spasili čileanske vojnike

SANTIAGO, 26. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Čileanski vojnici koji sustigli do skloništa i tako izbjegli sudbinu najmanje 26 svojih kolegakoji su se smrznuli u snježnoj oluji u Andama lokalnim su medijimaizjavili da svoje živote duguju najmanje dvama psima bernardincima.
SANTIAGO, 26. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Čileanski vojnici koji su stigli do skloništa i tako izbjegli sudbinu najmanje 26 svojih kolega koji su se smrznuli u snježnoj oluji u Andama lokalnim su medijima izjavili da svoje živote duguju najmanje dvama psima bernardincima.

"Viđao sam bernardince u filmovima kako s bačvicom ruma oko vrata spašavaju ljude zatrpane lavinama. Nikad nisam mogao ni zamisliti da će spasiti i moj život", rekao je jedan od vojnika.

"Spašeni smo samo zahvaljujući tim psima", rekao je drugi vojnik, dodavši kako su bili zaslijepljeni snježnom olujom i jedostavno pratili bernardince do prvog utočišta.

Njihovu sreću nije imalo najmanje 26 kolega, čija su tijela pronađena pod snježnim nanosima, a i danima nakon oluje još ih se 19 smatra nestalima.

Snježna oluja je vojnike zatekla usred vojne vježbe u čileanskim Andama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙